De eerste stap...

De eerste stap zetten is altijd het moeilijkste: een drempel overwinnen. Maar wat houdt dit daadwerkelijk in? In het begin van onze relatie had ik meteen kenbaar gemaakt dat ik kinderen wilde. Als mijn partner had gezegd dat hij dit niet wilde, hadden we waarschijnlijk nooit een relatie gehad. Het is de basis voor de toekomst: weten wat je wilt en wat je wilt bereiken.

Eerlijkheid duurt het langst en ik bekende meteen dat kinderen krijgen voor mij heel moeilijk ging zijn. Met mijn ex had ik ook een weliswaar klein traject afgelegd maar genoeg om te weten dat het niet vanzelf zou gaan. 

Mijn huidige partner heeft daar alle begrip voor en vanaf ons begin verzekerde hij me dat we dat traject ook samen gingen doorlopen. Dat is de geruststelling die je nodig hebt: samen iets beginnen en het samen afmaken. Of het nu positief of negatief eindigt, het traject is iets van ons beide. Maar vergis je niet, de meeste stellen gaan na 1 of 2 pogingen uit elkaar. Er ligt een enorme druk op beiden. Iets wat een buitenstaander moeilijk zal begrijpen. 

Met deze blog wil ik mensen een inkijkje geven in ons leven met alle ups en downs die erbij horen, met alle vreugde en verdriet, met alle overwinningen en verliezen.